Geschreven door Wim Oostra op .

Invicta/Frigro 1 verliest van Dio 1

Afgelopen zaterdag moest de “Pruttelpot-Formatie” van Invicta/Frigro het opnemen tegen DIO  uit Oosterwolde.  De “Pruttelpot-Formatie” was er op gebrand om revanche te nemen na de zure nederlaag in Oosterwolde.  Pupil van de week was deze keer Albert Pieter Visser en Femke de Haan. De bal werd deze week aangeboden door Theo Witteveen uit Kollum.

Voor Invicta/Frigro begonnen deze wedstrijd in de aanval: Uulco Hoekstra, Anne-Jan Miedema, Gerdien Kuipers en Hinke beets. Verdediging bestond uit: Wim Oostra,  Ruurd Meindertsma, Danielle Broersma en Sijke de Vries. Om 17:35 uur floot de scheidsrechter de heer Jellema  voor het begin van de wedstrijd. De Pruttel-formatie wist als eerste de korf te vinden. Hierna wist DIO de kansen beter af te maken en konden snel een grote voorsprong opbouwen van 2-8. Voor de rust kon Invicta/Frigro het gaatje nog een beetje verkleinen. De ploegen zochten met een 9-12 stand de kleedkamers op.

Na de rust was het DIO weer wat scherper begon en Invicta/Frigro kon hier geen antwoord op vinden. Waar de doelpunten bij DIO makkelijk vielen kon Invicta/Frigro de bal maar niet door de korf krijgen. DIO wist uit te lopen naar een stand van  9-17. De Pruttelpot-formatie wist hierna iets terug te doen maar het was niet voldoende. DIO wist daarna de korf ook nog een paar keer te vinden en dat resulteerde dat de scheidsrechter na 60 minuten korfbal affloot met een 12-21 eindstand.

DIO werd na deze overwinning alleen koploper en Invcta/Frigro zakte naar een 5de plaats het verschil tussen beide ploegen is 2 punten dus het kan nog alle kanten op deze competitie.

Volgende week speelt het eerste en tweede van Invicta/Frigro tegen Emmeloord in Emmeloord. Het tweede begint om 18:40 uur waarna het eerste om 19:50 uur zal aantreden. Het publiek is weer zeer welkom om de Pruttelpot-formatie te ondersteunen.