Geschreven door Marieke van Straten op .

Invicta/Frigro 1 verliest spannend duel van Emmeloord

Afgelopen zaterdag stond voor de Pruttelpot-formatie de wedstrijd tegen Emmeloord op het programma. De balsponsor was Groentezaak 't Groene Appeltje. De Pupillen van de Week waren Marije Hiemstra en Erike Nauta. Tegen 17.00 uur werd het startsein gegeven door scheidsrechter J.N. Wiegersma.

In de aanval startten Uulco, Anne Jan, Gerdien en Hinke. Het verdedigende vak bestond uit Wim, Alex, Sijke en Daniëlle. In de eerste vijf minuten ging het 1ste team van Invicta/Frigro voortvarend van start. Door doelpunten van Uulco en Daniëlle stond het toen al 4-1. Hierna gingen de kansen van Emmeloord er beter in. Tien minuten voor rust was de stand 7-8 in het voordeel van Emmeloord. In deze periode kreeg Invicta/Frigro de smaak weer te pakken. Door doelpunten van Wim, Gerdien, Hinke en Alex werd de ruststand 12-8.

Na rust ging het doelpuntenverloop weer om en om. Na met 17-11 voorgestaan te hebben kreeg Emmeloord vleugels. Ze scoorden 4 doelpunten op rij waarmee de stand op 17-15 kwam. De Pruttelpot-formatie maakt nog 2 mooie doelpunten door Uulco en Anne Jan, 19-15. Hierna werden er slordige fouten gemaakt en door 5 strafworpen en 2 vrije ballen kwam Emmeloord weer helemaal in de wedstrijd. Ze voelden dat er toch wat te halen viel en vanaf dat moment vielen hun afstand schoten erin. Invicta/Frigro kon het tij niet meer keren. De einduitslag was 23-26 in het voordeel van Emmeloord. Erg jammer want als Invicta/Frigro eens de kans had om te winnen van Emmeloord dan was dat vandaag wel.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma tegen koploper Pallas '08 uit Leeuwarden. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 16.45 uur in de Camminghahal. Tot volgende week!