Geschreven door Anne Jan Miedema op .

Invicta/Frigro 1 laat punten in Oosterwolde achter

Afgelopen zaterdag nam het eerste team van Invicta/Frigro het op tegen DIO 1. Omdat DIO met twee punten verschil vlak onder Invicta staat, waren zij er op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Invicta wilde natuurlijk graag de positie bovenin de poule behouden en was niet van plan de punten weg te geven. Een spannende wedstrijd was het gevolg.

Het eerste aanvalllende vak van Invicta bestaande uit Gerdien, Hinke, Uulco en Anne Jan had in de eerste helft moeite om te scoren. Hierdoor wist DIO direct een voorsprong van 2-0 te pakken. Het vak waar David, Wim, Marieke en Sijke opgesteld stonden wisten hier echter wel raad mee. Door doelpunten van Sijke en Marieke werd het 2-2. Vervolgens lukt het Invicta om op voorsprong te komen met 2-3 en 3-4. Later blijkt dat dit het enige moment van de wedstrijd is waar Invicta voor staat. Het team uit Oosterwolde weet 6 keer achter elkaar te scoren zonder dat de oranjehemden hier iets tegen in weten te brengen. Na 30 minuten te hebben gespeeld staat er in de rust 12-8 op het scorebord. Invicta geeft de moed niet op en weet terug te komen tot een tussenstand van 12-10. Toch weten de spelers van DIO het hoofd koel te houden en geven zij de voorsprong niet weg. Door een zuivere schot en kansen af te ronden lukt het DIO om 25 keer te scoren terwijl Invicta dit maar 18 maal doet deze wedstrijd.

Door het verlies van Invicta staat de ploeg nu met 3 punten op gelijke hoogte met DIO en Emmeloord. De laats genoemde ploeg komt aankomende zaterdag richting Kollum. Ook dit zal weer een spannende wedstrijd worden. De wedstrijd zal starten om 16.55 uur.