Verslagen

Belangrijke overwinning Invicta/Frigro 1

Invicta/Frigro moest afgelopen zaterdag afreizen naar Oldeberkoop voor de uitwedstrijd tegen Lintjo. Wat voor de Pruttelpot-formatie inmiddels een bekende ploeg is. We waren dan ook goed voorbereid op hun fysieke en soms harde rebound duels onder de korf.  


Toch begon Invicta/Frigro niet goed aan de wedstrijd, verdedigend was het de eerste minuten niet bij de les en stond ze gelijk tegen een achterstand van 4-0 aan te kijken. De spelers van de Pruttelpot-formatie bleven rustig en zetten een nieuwe tactiek uit en dat resulteerde in een 6-6 gelijke stand door een paar mooie doelpunten van Alex Visser. Verdedigend begonnen ze ook steeds beter te korfballen waardoor Lintjo steeds harder moest werken voor haar doelpunten. Invicta/Frigro begon nu langzaam de achterstand om te buigen naar een nihil voorsprong van 9-11 wat tevens ook de ruststand was.

Lees meer: Belangrijke overwinning Invicta/Frigro 1

Invicta/Frigro/Harkema A1 wint met dikke uitslag van Drachten A2.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar mochten we spelen in de SNIJ Noord hal te Drachten.  Om 13.15 werd het startsein gegeven door de scheids.  De gele hemden begonnen met Alex Visser en Silva van der Laan op de kant.
Wij begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Het eerste schot dat Drachten loste was raak, 1-0. Maar Gerben wist daar gelijk een antwoord op. In de eerste helft van de wedstrijd ging het telkens gelijk op. Laatste stukje van de eerste helft liepen wij uit naar een stand van 11-15.

Lees meer: Invicta/Frigro/Harkema A1 wint met dikke uitslag van Drachten A2.

Waterpoort 2 en Invicta/Frigro 2 delen de punten na een spannend duel

Op zaterdag 6 januari stond de wedstrijd Waterpoort 2 - Invicta/Frigro 2 op het programma. Beide ploegen hadden een gelijk aantal punten dus dit beloofde een spannende wedstrijd te worden.
Waterpoort ging voortvarend van start en stond snel op een voorsprong van 2-0. Maar nu vielen ook de eerste doelpunten aan de kant van Invicta. De stand werd 3-3 door doelpunten van Kelly, Gertjan en Grietina. Vervolgens vielen doelpunten om en om voor beiden ploegen. Na de 5-5 kon Invicta/Frigro voor het eerst de voorsprong pakken naar 5-7. Maar hier liet Waterpoort het niet bij zitten en kwam weer terug op een gelijke 7-7 en kon zelfs uitbreiden naar 9-7. Met een uitstarter van Kelly ging Invicta/Frigro met een 9-8 achterstand de rust in.
Door scherp te beginnen aan de tweede helft kon de achterstand worden omgezet in een 9-10 voorsprong. Hierop volgde weer een periode dat er om en om werd gescoord door beide ploegen. Invicta/Frigro kon vervolgens voor de tweede keer in de wedstrijd afstand nemen van de Waterpoort. Maar opnieuw kwam Waterpoort voor het einde van de wedstrijd weer terug op een 16-16. Door een afstander van Gertjan kwam Invicta/Frigro nog op een voorsprong van 16-17 maar voor het einde van de wedstrijd kon Waterpoort de eindstand nog gelijk maken op 17-17.
Volgende week 13 januari staat de wedstrijd Parabool 4 - Invicta/Frigro 2 op het programma om 13:45 in Groningen.

Invicta/Frigro 1 wint eerste wedstrijd van 2018

Afgelopen zaterdag mocht Invicta/Frigro helemaal afreizen naar Hoogeveen om de eerste wedstrijd van 2018 tegen Thrianta te spelen. We begonnen de wedstrijd onder het motto; één team, één taak. Onder leiding van Raymond Vetter begon de Pruttelpotformatie vol goede moed aan de wedstrijd. In de eerste helft gingen beide ploegen  gelijk op en werd er door beide ploegen weinig gescoord.  Dit resulteerde in een pauze stand van 6-6. Waardoor alle kansen voor beide ploegen open lagen.

Na de rust begon Invicta/Frigro te scoren en liepen ze vrij snel uit naar een stand van 6 -8. In het voordeel van Invicta/Frigro. Toch lukte het Thrianta door middel van 2 afstanders weer naast Invicta/Frigro te komen. Invicta gaf echter niet op en zette de juiste mensen op de juiste plek. Dit resulteerde weer in een voorsprong van 2 doelpunten. Invicta/Frigro kon deze voorsprong tot het einde volhouden met behulp van een aantal goede wissels.

Door deze belangrijke punten kruipt Invicta/Frigro weer omhoog op de ranglijst en gaan we vol goede moed naar de volgende wedstrijd. We zien jullie volgende week graag om 19:20 in Oldeberkoop tegen Lintjo.

Kerstgala voor de jeugd

Zaterdag 23 December had de jeugdcommissie voor de E en D-pupillen een kerstgala/disco georganiseerd.
Er kwamen 20 kinderen in de mooiste kleding en werden  verwelkomt met een welkomstdrankje, een lekkere champagne.
Daarna kon het feest losbarsten en dat werd het.
De muziek werd verzorgd door Tim en Arjan wat geweldig was.
De jeugd swingde er op los.
Ook zijn we nog aan het limbo-dansen geweest, we hadden 2 groepen gemaakt, de wat kleinere kinderen en de groten.
Hier kwamen winnaars uit: Jona, Ilse en laura waren de gelukkigen.
Ondertussen werden er nog kerst schuimpjes en chocolaatjes uitgedeeld en een pauze voor drinken ingelast, waar daarna het dansen kon worden voortgezet.
Aan het eind deden we nog een spel, het doorgeven van een mand met verkleedkleren en als de muziek dan stopte, moest je iets aantrekken.
Kortom, het was veel te snel al weer 21.00 uur en werden ze opgehaald door de ouders die ook nog spontaan meededen met het slotnummer.
Het was een zeer geslaagde avond, wat voor velen voor herhaling vatbaar is.

Invicta/Frigro/Harkema A3 - Wêz Warber en Fluch A1

Afgelopen zaterdag moesten wij tegen Wêz Warber en Fluch A1. In de aanval stonden: Mel, Jelmer, Anke, Chantal. En in de verdediging begonnen: Jitze, Pieter, Teske, Manon. de wedstrijd begon moeizaam, eerst kreeg Jitze een afstander tegen. Gelukkig scoorde Anke daarna een afstander (1-1). Na 9 minuten kwamen we eindelijk op voorsprong door een kansje van Teske, 6 minuten daarna scoorde Teske ook nog een afstander (3-1). Toen kreeg Jitze een doorloopbal tegen, maar gelukkig herpakte we ons weer en scoorde Jitze een doorloopbal, daarna maakte Anke een Teske twee keer een afstander (6-2). Toen kreeg Manon een doorloopbal tegen. Maar scoorde mel een hele mooie afstander, Teske een vrijebal en pieter een afstander. We gingen de pauze in met een dikke voorsprong van 9-3.

Na de pauze moesten we niet verzwakken want ze hadden nog steeds kans om te winnen. Helaas kreeg Jitze een doorloop bal. Een paar minuten daarna scoorde Anke een  strafworp en Mel een doorloopbal (11-5). Toen kreeg Jelmer een doorloopbal tegen. Daarna regende het doelpunten voor ons. Chantal, Anke, Pieter en Teske maakte allemaal kort achterelkaar prachtige afstanders (15-5). Toen liet Jitze nog een doorloopbal tegen, maar dat maakte niks uit want Mel scoorde nog een kansje. Uiteindelijk wonnen we met 16-6 tegen Wêz Warber en Fluch A1. Het was een hele mooie wedstrijd. We willen de toeschouwers en de scheidsrechter nog bedanken voor het kijken en fluiten.

Sylke pupil van de week

Deze week was Sylke Kooistra pupil van de week. Sylke woont met haar ouders en 2 broers op de bernhardlaan in Kollum. Sylke is de enige binnen het gezin die op korfbal zit.

Sylke zit in de D2 en haar coach is Weinyk, het team is heel leuk en gezellig. Bij veel van haar team leden zit ze ook in de klas op de prins Bernhardschool in groep 7, dit maakt het nog leuker. En hierdoor krijgen ze tijdens gym op school ook vaak korfbal. Ze moeten hun meester Lieuwe de spelregels vaak uitleggen maar dat maakt het juist leuk vindt Sylke.

De D2 heeft vandaag gewonnen met 15-5 van Wez Warber. Sylke heeft zelf 2 gescoord! Door deze winst blijft de D2 boven aan staan in hun poule. Sylke staat het liefst in de aanval, afstanders en doorloopballen gaan haar goed af.

Nu naar de wedstrijd van het eerste. Sylke was wel een beetje zenuwachtig van te voren, maar had er erg veel zin in. Ze werd aan de kant aangemoedigd door haar teamgenootjes en vriendinnetjes Marije en Gitte . De voorstel ronde was geweest en toen kwam de spannende doorloopbal, maar Sylke liet zien dat ze onder druk ook kan scoren. Super gedaan!!!

Het fluitsignaal ging en de wedstrijd begon, het viel Sylke meteen op dat ze heel snel speelden. Van het eerste kende ze al aardig wat spelers zoals Sijke, Marieke en Sanne die vandaag met het eerste mee deed. De Pauze bespreking was interessant en Sylke snapte wat de trainer bedoelde. Sylke voorspelde dat de eindstand 15-12 zou worden, ze zat heel dichtbij want de eindstand was 16-13.

Na de wedstrijd was het tijd voor de strafworpen Sylke, dit ging haar goed af want ze scoorde maar liefst 6 strafworpen, super!!

Sylke ik vond het erg leuk om met jou vanaf de spelersbank de wedstrijd van 1 te kijken, bedankt!

Invicta/Frigro 1 pakt punten tegen DWA/Argo 1

Op zaterdag 16 december 2017 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Pruttelpot-formatie in de van der Bijhal te Kollum. Een tegenstander die de ploeg al vaak is tegen gekomen en wat altijd een moeizame wedstrijd oplevert.

Op het veld verloor Invicta/Frigro met 12-9 van deze ploeg. Telkens worden er weinig doelpunten gemaakt aan beide kanten.

Omdat beide ploegen nog niet veel punten hadden gehaald in de competitie, waren de teams gebrand om de wedstrijd te winnen.

In de eerste helft wisten de oranjehemden vrij snel op twee punten voorsprong te komen. De aanvallen in de eerste fase werden goed opgebouwd en de goede kansen werden benut, het stond al snel 3-1. Halverwege de eerste helft werd er niet veel gescoord waardoor de stand lang op 5-2 bleef staan. Door slordige fouten in beide vakken liep het tot aan de rust minder goed dan aan het begin van de wedstrijd. Toch wisten beide ploegen voor de rust nog een aantal keer te scoren en gingen ze met een stand van 8-6 de kleedkamers in.

Lees meer: Invicta/Frigro 1 pakt punten tegen DWA/Argo 1

Invicta D2 vs Wêz Warber D2

Om 12:00 begon de wedstrijd uit tegen Wêz Warber

Patrick  &  Ben uit de D1 speelden  mee omdat Teije er niet was.

Toen begon de wedstrijd, en Anne scoorde een mooie afstander, en daarna scoorden  Fabiënne en Anco alle 2 ook een afstander, Wêz Warber kwam terug dus scoorde ook een afstander en dat zorgde voor 1-3 voor Invicta!

Anco maakte een mooie doorloopbal, en de tegen partij scoorde toen ook nog een mooie doorloopbal en een kansje. Sylke maakte toen een mooie afstander en daarna kwam Marije er achteraan met een mooie wijkbal, en toen kwam Wêz Warber weer terug en maakte een afstander……

Pauze stand 4-6 voor Invicta!

Naar de pauze scoorde Anne de mooie 4-7 en vervolgens kwamen Anco, Ben en Sylke er achteraan met 3 mooie doelpunten!

En Wêz Warber kwam terug en maakte nog een doorloopbal…..

Ben maakte een mooie wijkbal en Gitte vervolgens een bijpassend kansje! Sylke en Ben maakten toen een mooie doorloopbal en omdat het toen 5-14 stond wouden we naar de 15 toe en scoorde Ben nog een mooie afstander!

Toen ging het fluitsignaal en hadden we gewonnen met 5-15 van Wêz Warber!!

Invicta D2 verstevigt koppositie na winst op Wordt Kwiek D2

Vandaag stond er een spannende wedstrijd op het programma: denummer één (dat waren wij) tegen de nummer 2: Wordt Kwiek uitJubbega! Om onze koppositie te verstevigen, moesten we wel
winnen.
De eerste aanval met daarin Anne, Anco, Sylke en Renske was goedop dreef. Anco scoorde de eerste 3 goals en met doelpunten van Sylke en Anne en de tegenstander werd het 6-2. Na de vakwissel scoorden Teije en Fabiënne nog en toen was het pauze: 8-2.

Na de pauze waren de eerste doelpunten voor Wordt Kwiek. MaarInvicta zette door en Anne scoorde weer met een mooiedoorloopbal. De laatste doelpunten van Invicta waren voor Teije en Fabiënne, zodat het uiteindelijk 13-6 werd. We staan nu mooi bovenaan en zijn van plan dat zo te houden!