Geschreven door Gertjan Oppersma op .

Invicta 2 - Pallas’08 2

Op een zonovergoten 21 april stond voor de selectie van Invicta/Frigro de altijd lastige dubbelstrijd tegen het Leeuwarder Pallas’08 op het programma. Op een gezellig druk Baensein zag het publiek een goede beginfase van het vlaggenschip in oranje, maar door een verdere eerste helft waarin Invicta/Frigro lastig kon meescoren met Pallas’08 dolven zij toch het onderspit. Aan Invicta/Frigro 2 de taak om de punten thuis te houden en de eer te redden.

In een beginfase waarin de eerste aanvalsvakken van beide ploegen lastig tot scoren kwamen, was het Invicta/Frigro dat de ban brak. Na enkele doelpuntloze aanvallen betekende een afstandschot van Gertjan het startsein, waarna de ploeg snel uitliep naar een 3-0 voorsprong door afstanders van Sijtske en Lieke. Hierna was het Pallas’08 dat voor het eerst de korf vond. Na ook het tweede doelpunt van Pallas’08 waren de verwachtingen dat het een spannende strijd ging worden. Maar dit bleek mee te vallen. Invicta/Frigro stelde orde op zaken en liep comfortabel uit naar een 7-3 voorsprong, en er leek geen vuiltje aan de strakblauwe lucht. Na een gemiste strafworp toonde Pallas nogmaals veerkracht door de stand weer op 7-5 te zetten. Dit was echter de laatste keer dat de blauw-zwarte formatie in de buurt kwam van de score van Invicta/Frigro, dat het gaatje weer wist te vergroten tot vier en met 10-6 de rust in ging.

In de tweede helft ging de Sterkenburg-formatie door met waar het gebleven was. De score uitbouwen en Pallas’08 laten zien dat de punten in Kollum gingen blijven vandaag. Na de score op 12-6 gezet te hebben leek de buit binnen, en korfbalde het team solide richting een overwinning. Waar het eerste aanvalsvak in de eerste helft wel mee wist te scoren, speelde het de tweede helft te statisch. Er werden lange aanvallen opgezet, maar het gat van de korf werd weinig gevonden. Doordat het andere vak met dynamischer spel de korf wel wist te vinden, en verdedigend over de gehele linie de taken goed werden uitgevoerd, kon Pallas dit echter niet uitbuiten. In een tamelijk gelijkopgaande tweede helft gingen de scores om en om, en stokte het combinatieteam op 15 goals, tegen 11 van Pallas’08. Dat het 15e doelpunt uit de handen kwam van captain Lieke was voor het aanwezige publiek geen verrassing, met vier doelpunten kroonde ze zich als topschutter van vandaag. In een reactie op haar goede vorm vandaag toonde ze zich vooral verrast dat driekwart van haar doelpunten afstanders waren, iets wat haar naar eigen zeggen niet vaak overkomt.

Al met al waren het twee dikverdiende punten waarmee Invicta/Frigro 2 zich stevig in de subtop nestelt. De ploeg gaat er vanuit veilig te zijn en kan de komende weken vrijuit ballen. Volgende week mag DWA/Argo 2 proberen de punten mee te stelen uit Kollum. Een ploeg die het van de routine moet hebben en hierdoor veel punten pakt, maar ook een ploeg die wekelijks door de ondergrens kan zakken. Voor Invicta/Frigro 1 wacht eveneens DWA/Argo, waarbij belangrijke punten worden verdeeld in de strijd tegen degradatie. Hopelijk komt dan ook de tropische vedette van Invicta/Frigro 2 weer in actie, want hoewel het publiek met de winst van het tweede uiteraard een mooie middag voorgeschoteld kreeg, kon er niet ontkend worden dat het gemis van de onnavolgbare Weinyk een smet was op de algehele wedstrijdbeleving van de toegestroomde supporters. Hopelijk kijkt hij de komende week uit met het spelen in de zandbak, en kunnen we hem volgende week weer verwelkomen binnen de lijnen.