Geschreven door Uulco Hoekstra op .

Invicta/Frigro speelt eerste veldwedstrijd gelijk

Na een goede voorbereiding van twee weken waarin twee oefenwedstrijden gespeeld werden was de Pruttelpot-formatie klaar voor de tweede helft van de veld competitie. In deze tweede helft van de competitie is er nog wel werk aan de winkel voor Invicta/Frigro omdat ze op de zesde plaats staan.

De eerste wedstrijd was gelijk een belangrijke voor de oranjehemden. Want ze moesten gelijk aantreden tegen concurrent Lintjo in Oldeberkoop. De ploegen kennen elkaar door en door en ook omdat ze bij elkaar in de zaal competitie zaten. Het was Lintjo die haarscherp begon aan de wedstrijd waardoor de Pruttelpot-formatie gelijk tegen een 5-1 achterstand aan keek. Gelukkig bleven de oranjehemden rustig spelen en vertrouwen op hun eigen spel waardoor ze terug kwamen in de wedstrijd en dit leidde tot 7-7. Invicta-Frigro miste in de slotfase van de eerste helft helaas nog een strafworp waardoor er een ruststand op het scorebord stond van 9-9.

In de rust kregen de oranjehemden een donderpreek van trainer Vetter. Dit omdat Invicta/Frigro niet scherp genoeg aan de wedstrijd begon en nog meer druk moest geven op de buitenkant. Nadat dit werd afgesproken begonnen beide ploegen goed aan de tweede helft en ging het in de eerste fase gelijk op. Na een paar goede wissels aan de kant van Invicta/Frigro pakten ze eindelijk een voorsprong van drie punten. Met nog een kleine tien minuten te spelen moesten de oranjehemden zien de wedstrijd uit te spelen. Maar helaas vergaten ze hierbij zelf nog te scoren en kwam Lintjo terug tot een eindstand van 18-18. Met deze uitslag schieten beide ploegen niet veel op en blijft Invicta/Frigro op een gedeeld zesde plek staan en houdt het Lintjo onder zich met drie punten.

De eerst volgende wedstrijd is uit tegen Emmeloord op 14 april.