Geschreven door Hinke Beets op .

Invicta/Frigro wint eerste wedstrijd

Onder leiding van de nieuwe trainer Raymond Vetter mocht de Pruttelpot-formatie van Invicta de
eerste wedstrijd tegen Lintjo uit Oldeberkoop spelen. Dit veldseizoen spelen het 1 e en 2 e van
Invicta/Frigro elke zaterdag tegen dezelfde ploeg, maar vanwege te weinig spelers bij de tegenpartij
was het tweede team van Invicta/Frigro vrij. Na een ruime overwinning van de Havicjes mocht het
eerste laten zien wat ze konden. Het team was gebrand om te winnen vandaag, om het seizoen goed
van start te gaan. In de aanval begonnen Uulco Hoekstra, Anne-Jan Miedema, Gerdien Kuipers en
Sijke de Vries. In de verdediging startten Jorn van der Weg, Gertjan Oppersma, Marieke van Straten
en Hinke Beets.

In de eerste helft van de wedstrijd werd er weinig gescoord. Onder andere door mooie goals van
Gerdien Kuipers, Marieke van Straten en Gertjan Oppersma stond het in de pauze 6-6.

Na een peptalk van Raymond Vetter gingen de oranjehemden vol goede moed weer naar het veld.
Invicta/Frigro was de betere ploeg, maar moest wel blijven scoren. Lintjo kon goed meekomen in de
eerste helft, maar in de tweede helft liet Invicta/Frigro zien dat ze meer scorend vermogen hadden.
Snel na de pauze werd een gat geslagen van twee doelpunten. Lintjo wist het verschil weer terug te
brengen naar één doelpunt, maar konden niet meer op voorsprong komen. Door de sterk spelende
Gerdien Kuipers en Marieke van Straten werden veel doelpunten gescoord, waardoor Invicta/Frigro
uitliep naar een eindstand van 16-12.

Volgende week speelt de Pruttelpot-formatie tegen DWA in Winsum. Maar eerst speelt het tweede
team van Invicta/Frigro de inhaalwedstrijd tegen Lintjo 2, namelijk op dinsdag 5 september om 20.00
uur in Kollum. Tot dinsdag en tot volgende week!