Verslagen

Handhaving 3e klasse voor Invicta/Frigro 1 is een feit na een zeer spannende wedstrijd

Afgelopen Zaterdag stond er voor de Pruttelpot-formatie een spannende wedstrijd op het programma. Als de oranjehemden deze wedstrijd wisten te winnen kon de ploeg zich veilig stellen in de 3e klasse. Pupil van week waren Sietse Dam &Elize Lijkema . De bal werd deze week gesponserd door het Bloemenparadyske.

In de aanval begonnen Anne Jan, Uulco, Gerdien en Hinke, en in de verdediging mochten Marieke, Sijke, Wim en Ruurd startten.

De eerste aanval begon met een mooie aanval waardoor we de 1-0 maakten, maar Thriantha wist ook dat zij moesten winnen om zich veilig te stellen in de derde klasse, en had dan ook gelijk een antwoord klaar, 1-1. Zo liep het steeds gelijk op. Invicta liet een sterke eerste helft zien en gingen daardoor de rust in met een klein verschil. 9-7.

Lees meer: Handhaving 3e klasse voor Invicta/Frigro 1 is een feit na een zeer spannende wedstrijd

Invicta/Frigro 2 komt net tekort tegen koploper DWA/Argo 2

Op 17 februari 2018 werd door het tweede van Invicta/Frigro de uitwedstrijd tegen de koploper, DWA/Argo 2, gespeeld. De eerder gespeelde wedstrijden tegen dit team werden vrij dik verloren en dus wisten we dat het een zware wedstrijd zou zijn. We waren echter gebrand om een goed resultaat te behalen omdat we nog steeds om handhaving in de reserve derde klasse spelen. Wegens afwezigheid en blessures van een aantal spelers begonnen we in iets andere opstelling dan normaal. De aanval werd gevormd door Gert, Weinyk, Grietina en Lieke. In de verdediging startten Ray, Thomas, Sijtske en Kelly. Ook waren er een aantal B’s en A’s mee als wissel, waarvoor veel dank!

De score werd geopend door Invicta/Frigro door middel van een afstandschot van Lieke. Na deze voorsprong nam DWA/Argo het voortouw, alleen konden we goed bijblijven tot de rust. Iets wat in de vorige wedstrijden tegen dit team niet lukte. DWA/Argo scoorde vooral door middel van verre afstandschoten, waar wij iets gevarieerder scoorden. In de eerste helft wisten we nog vijf doelpunten te maken. Dit waren afstandschoten en kansjes van Gert, Thomas en Kelly. Dit resulteerde in een 8-6 tussenstand in de pauze.

Lees meer: Invicta/Frigro 2 komt net tekort tegen koploper DWA/Argo 2

Junioren Invicta/Frigro/Harkema voorkomen vooralsnog kampioenschap AVO A2

De geelhemden hadden afgelopen zaterdag 1 doel: revanche nemen op AVO A2, die met 22 punten terecht bovenaan staan. Zij hadden tot nu toe alleen verloren van outsider Kinea A1, een lastige en stugge tegenstander. Durk Oostra had duidelijke instructies meegegeven en het strijdplan lag klaar. Alleen dan is het de vraag of het plan kan worden uitgevoerd. De vorige ontmoeting stond Invicta de eerste helft steeds voor maar in de tweede helft trokken de Kollumers toch aan het kortste eind.  AVO A2 beschikt over een ploeg met weinig zwakke schakels en heeft een speerpunt, een snelle heer met een goed schot. Het was dan ook het doel om deze heer met het team uit te schakelen. Om een beetje een indruk te geven noem ik een aantal steekwoorden die goed bij deze wedstrijd pasten : strijd, fysiek, mentaliteit, druk (voor AVO), gele kaart?, individuele kwaliteiten.

Lees meer: Junioren Invicta/Frigro/Harkema voorkomen vooralsnog kampioenschap AVO A2

Zuur verlies voor Invicta/Frigro 1

Afgelopen zaterdag stond er voor de Pruttelpot-formatie een spannende wedstrijd op het programma. Als de oranjehemden deze wedstrijd wisten te winnen kon de ploeg zich veilig stellen in de 3e klasse. 

Met deze gedachte gingen de spelers het veld in en begonnen ze ook redelijk scherp aan de wedstrijd, waardoor ze op een voorsprong wisten te komen. In de eerste helft zijn er weinig doelpunten gemaakt. De eerste doelpunten vielen ook pas na ongeveer 15 minuten. Bijzonder is dat zowel DWA/Argo als Invicta/Frigro weinig doelpunten weten te scoren als zij tegen elkaar spelen. 
Na de voorsprong wist DWA/Argo dichterbij te komen en begonnen de oranjehemden tegen zichzelf te spelen. Met een ruststand van 5-4 gingen beide ploegen de kleedkamers in.
Trainer/coach Raymond Vetter gaf in de rust nog aan dat we de knop om moesten zetten en beter moesten worden in de afronding. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar werden tot dusver niet goed afgerond.
Invicta/Frigro begon scherp aan de tweede helft en wist vrij snel te scoren. Helaas was dit van korte duur. Nog steeds waren er genoeg kansen maar ontbrak het aan de afronding. De ploegen gingen langzaam gelijk op. Door een cruciale en ietwat vreemde beslissing van de scheidsrechter kreeg DWA/Argo in de laatste minuut een strafworp mee waardoor de thuisploeg met de punten naar huis gingen. 
Met een eindstand van 10-9 kan de pruttelpot-formatie zich dus nog niet veilig stellen in de derde klasse wat een ontzettend zuur gevoel met zich meebrengt.

Een bedankje gaat uit naar de supporters die naar Winsum zijn gekomen!
Graag zien wij jullie weer op 10 maart om 14.30 uur in de van der Bij-hal te Kollum. De laatste wedstrijd wordt gespeeld tegen Thrianta 1, wat een beslissende wedstrijd kan worden, en we dus alle supporters nodig hebben om ons naar de overwinning te helpen. Tot dan!

Invicta/Frigro 1 wint spannend duel van Pallas'08 1

Vandaag stond er een thuiswedstrijd op het programma tegen Pallas'08 uit Leeuwarden. Gezien de competitie was het van wezenlijk belang om te winnen. Bij winst zouden we in de ranglijst bovenin meedoen en bij verlies zouden we in de degradatiezone komen. In de aanval begonnen Uulco Hoekstra, Anne jan Miedema, Hinke Beets en Daniëlle Broersma. In de verdediging begonnen David van Dusschoten, Wim Oostra, Sijke de Vries en Marieke van Straten. Pupil van de week was Ilse Huizenga en de bal werd gesponsord door De Pruttelpot.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Invicta/Frigro opende de score met een doorloopbal, waar Pallas gelijk een antwoord op had. In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op. Daarna waren we in een fase beland waar weinig gescoord werd. Dit resulteerde in een ruststand van 12-11 in het voordeel van de Pruttelpotformatie. In de pauze werden we opgepept door coach Raymond Vetter.

Lees meer: Invicta/Frigro 1 wint spannend duel van Pallas'08 1

Pupil van de Week Yenthe Plantinga

Tijdens de wedstrijd tussen Invicta/Frigro 1 en Harkema 1 was Yenthe Plantinga Pupil van de week.

Yenthe komt uit Lutjegast en woont daar samen met haar ouders, haar oudere zus Hanne en haar oudere broer Joël.

Ze gaat naar school in Lutjegast en zit op het Fundament. Yenthe zit in groep 5 en ze heeft 2 juffen: juf Henrieke en juf Rennie ze zijn beide streng maar ook heel leuk. En Soms mogen ze ook even gaan korfballen tijdens de gymles.

Net zoals haar oudere broer en zus zit Yenthe ook op korfbal ze zit in de D1 van Frigro.

Haar trainers zijn: Lieke Terpstra en de broertjes Gerben en Thomas de Vries.

Volgens Yenthe gaat het in de competitie niet ze heel goed zelfs slecht want ze vind de tegenstanders veel te moeilijk.

Zelf vind ze wel dat ze een heel leuk team heeft.

Yenthe weet nog niet wat ze later wil worden.

Voor de wedstrijd mocht Yenthe mee met het eerste de kleedkamer in voor de bespreking  waar ze zelfs een opdracht mee kreeg van de trainer van het eerste dat als hij te hard schreeuwde ze dat tegen hem moest zeggen.

Met het oplopen mocht ze mee lopen met Gerdien Kuipers want dat was de enige die ze kende van het eerste. Ze kent Gerdien omdat een vriendin van Yenthe muziekles krijgt van Gerdien

Yenthe mocht ook de eerste bal uitnemen en proberen te scoren op de korf ze gooide alleen net wat te hard en de bal ging over de korf heen.

Tijdens de wedstrijd zij Yenthe dat het speel heel snel gaat en dat er veel geschoten werd. Ze voorspelt dat Invicta/Frigro gaat winnen maar de stand moesten we nog maar even afwachten.

Na afloop van de wedstrijd mocht ze nog 10 strafworpen nemen waarvan ze er 2 heeft gescoord.

 

 

 

Invicta/Frigro/Harkema A1 neemt na een zwaarbevochten wedstrijd de punten mee naar huis

Zaterdag 27 januari speelden de zwart/geel hemden met als sponsor loonbedrijf Plantinga tegen OWK in Leek. Altijd lastig en onvoorspelbaar.

De doelpuntenmachine wilde niet op gang komen in deze wedstrijd zoals we vorige week tegen Kinea wel begonnen. Het bleef daarom tot het einde spannend.

Jesse, Gerben, Silva en Jenny begonnen in de verdediging. In de aanval waren Elisa, Sanne, Wytze en Thomas die begonnen. Alex en Jildou mochten naast de fanatieke coaches plaatsnemen op de bank.

Wytze opende de score en daarna was het driemaal OWK die de bal door de kunststoffen mand gooide.

De jongens van OWK hadden een bepaalde manier van korfballen, vooral op verbaal gebied waren ze aanwezig. Hier lieten we ons niet door af lijden en gingen we aardig professioneel mee om, uiteindelijk wist Invicta/Frigro/Harkema de strijd te winnen!!

De ploegen gingen de rust in met een voordeel van 5-7. Alle heren die in de basis begonnen wisten te scoren en ook de dames Silva en Jenny pikten hun goals mee. Jenny had last van kramp en werd gewisseld voor Jildou. Alex verving Gerben vlak voor rust.

Lees meer: Invicta/Frigro/Harkema A1 neemt na een zwaarbevochten wedstrijd de punten mee naar huis

Invicta D1 kampioen na winst op OKO/Bies D2

Zaterdag 3 februari moesten wij  onze kampioenswedstrijd spelen tegen Oko-Bies uit Opende.

Dit is niet onze laatste wedstrijd in de competitie, we moeten nog twee wedstrijden spelen, maar we staan met zoveel punten voor op nummer twee dat we ons al kampioen mogen noemen.

De opstelling was: in de aanval begonnen Eelke, Patrick, Frea en Naomi. En in de verdediging stonden :Ben, Jelmer, Iris en Silke.

Het begin van de wedstrijd ging wat moeizaam, net of waren we allemaal wat zenuwachtig.

Baltempo was te laag en het scoren lukte niet goed. Toch was het Patrick die de openings treffers maakte, maar ook Oko-Bies scoorde mee.

Met een rust stand van 8-4 gingen we de kleedkamers in. Onze coach Bart ging ons vertellen dat we scherper moesten zijn en het baltempo moest hoger.

 Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft, Frea en Eelke mochten op de bank plaats nemen en de score bijhouden en Fianne en Anouk kwamen in het veld. In de tweede helft lukte het beter om te scoren en we liepen uit tot een eind stand van 15-6.

Dus we mochten ons KAMPIOEN noemen en werden we gehuldigd door het bestuur en de jeugdcommissie die een mooie medaille, bloem en een zakje snoep voor ons hadden.

Nadat we nog met ons allen op de foto zijn gekomen gingen we douchen en toen richting de kantine, want we hadden van Bart allemaal een consumptiebon gekregen waar we wat drinken of wat lekkers van mochten kopen.

 

Frea

Pupil van de week – Femke de Haan

Zaterdag 27 januari was het dan zover: Femke de Haan mocht de pupil van de week zijn! En wel bij de wedstrijd van Invicta/Frigro 1 tegen de koploper DIO 1.

Femke was ruim van tevoren aanwezig en kon dus nog een heel stuk zien van de wedstrijd van het tweede die ervoor plaatsvond. In de pauze van het tweede gingen Femke en Albert Pieter, pupil van Invicta, alvast oefenen met inloopballen nemen. Dat oefenen ging niet slecht! Naarmate Femke meer inloopballen nam, ging ze meer scoren.

Tijdens de spannende tweede helft van de wedstrijd van het tweede mocht Femke mee de kleedkamer in om de teambespreking van het eerste bij te wonen. Ze mocht zelfs op de teamfoto die genomen wordt voor elke wedstrijd! Na de teambespreking heeft Femke haar speciale pupillen-medaille nog versierd, waarna ze nog een laatste keer haar inloopballen kon oefenen.

Femke liep met Daniëlle mee bij het presenteren van de beide teams. Hierbij werd iedereen voorgesteld en kreeg applaus, dus ook Femke. Daarna mochten Femke en Albert Pieter de openingsbal van de wedstrijd nemen. Beide pupillen namen een inloopbal op een speciale, kleinere korf. Jammer genoeg scoorde geen van beide, maar ze kwamen beide wel dicht in de buurt!

Femke woont op de Flaphoek 21 in Gerkesklooster, samen met haar vader, moeder en haar broertje Sander. Haar broertje zit verder niet op korfbal. Femke zit op basisschool de Claerkamp in groep 6. Haar juffen zijn juf Ingrid, juf Louwina en juf Charlotte. Ze vindt haar juffen zo leuk omdat ze met de groep heel vaak een film gaan kijken. Femke weet nog niet wat ze later wil worden.

Femke speelt bij het D1 team van Frigro, die wordt getraind en gecoacht door Lieke, Gerben en Thomas. Ze vindt dat het goed gaat met het team. Deze zaterdag moest Femke ook spelen, maar toen hebben ze jammer genoeg met 1-8 verloren tegen De Pein D1. Femke vindt dat ze in een leuk team speelt en haar favoriete onderdeel van korfbal is schieten.

De wedstrijd van het eerste was mooi om te zien, maar af en toe wel wat agressief. Femke vond het opvallendst aan de wedstrijd de manier waarop er verdedigd werd. Aan het begin van de wedstrijd dacht ze dat de eindstand 14-5 winst zou worden, jammer genoeg werd dit 12-21 verlies. Dit verlies zorgt ervoor dat het eerste nu derde staat in de competitie. Femke kende niemand uit het eerste, maar haar idool uit de selectie is haar trainer Lieke.

Na afloop van de wedstrijd mochten beide pupillen elk 10 strafworpen nemen, waarvan Femke er eentje scoorde. Ook kreeg Femke nog een cadeautje, een nagellak set, waar ze erg blij mee was.

Femke, ik hoop dat je het erg leuk vond om pupil van de week te zijn. Ik heb er in ieder geval van genoten om jou te begeleiden op zo’n toch wat enge avond!

Albert Pieter pupil van de week!

 

Zaterdag 27 januari speelde Invicta/Frigro 1 tegen DIO 1 en Albert Pieter mocht deze wedstrijd vanaf de spelersbank bekijken als pupil van de week! Albert Pieter is eigenlijk een trouwe supporter van Invicta/Frigro 1, hij is vrijwel alle thuiswedstrijden aanwezig en kent alle spelers. Ondanks dat vond hij het wel heel leuk om het vandaag vanaf heel dichtbij te mogen meemaken, hij mocht er nu eens echt tussen zitten!

Even voorstellen: Albert Pieter woont samen met zijn vader, moeder en broer in Westergeest. Zijn broer heeft vroeger ook gekorfbald, maar zit nu op judo. Zijn moeder korfbalt ook. Albert Pieter speelt zelf in de D3 en had vandaag geen wedstrijd, wel heeft hij meegedaan met de D1 en ook nog gescoord! Hij krijgt trainen van Grietina en Esther en zit in een leuk team, het leukste aan korfballen zijn voor hem de wedstrijden.

De pupil van Frigro was er inmiddels ook bijgekomen, dit was Femke deze week. Het leuke was dat Albert Pieter en Femke elkaar wel een klein beetje kennen, ze hadden namelijk tegen elkaar gespeeld op het veld en in de zaal.

We gingen mee met het eerste de kleedkamer in waar Raymond Vetter zich voorstelde aan de pupillen en de voorbespreking deed. De pupillen deden mee met de yell en gingen op de foto.

Nadat we goed de doorloopbal hadden geoefend begon de wedstrijd en nam Albert Pieter de eerste doorloopbal. We hebben samen de wedstrijd vanaf de kant gekeken en Albert Pieter snapt heel goed hoe het spelletje in elkaar zit. Ondanks het verlies van Invicta/Frigro 1 hebben wij een hele mooie wedstrijd gezien.

Na afloop van de wedstrijd mocht Albert Pieter nog 10 strafworpen nemen, waarvan hij er 4 heeft gescoord.

Albert Pieter ik vond het erg gezellig om met jou de wedstrijd van het eerste te kijken, bedankt!

Invicta/Frigro 1 verliest van Dio 1

Afgelopen zaterdag moest de “Pruttelpot-Formatie” van Invicta/Frigro het opnemen tegen DIO  uit Oosterwolde.  De “Pruttelpot-Formatie” was er op gebrand om revanche te nemen na de zure nederlaag in Oosterwolde.  Pupil van de week was deze keer Albert Pieter Visser en Femke de Haan. De bal werd deze week aangeboden door Theo Witteveen uit Kollum.

Voor Invicta/Frigro begonnen deze wedstrijd in de aanval: Uulco Hoekstra, Anne-Jan Miedema, Gerdien Kuipers en Hinke beets. Verdediging bestond uit: Wim Oostra,  Ruurd Meindertsma, Danielle Broersma en Sijke de Vries. Om 17:35 uur floot de scheidsrechter de heer Jellema  voor het begin van de wedstrijd. De Pruttel-formatie wist als eerste de korf te vinden. Hierna wist DIO de kansen beter af te maken en konden snel een grote voorsprong opbouwen van 2-8. Voor de rust kon Invicta/Frigro het gaatje nog een beetje verkleinen. De ploegen zochten met een 9-12 stand de kleedkamers op.

Lees meer: Invicta/Frigro 1 verliest van Dio 1

Pupil van de week Naomi van Delden uit de D1

Zaterdag was de wedstrijd van Invicta/Frigro 1 tegen de koploper Harkema 1. Dit beloofde een mooie wedstrijd te worden. En tijdens deze wedstrijd was Naomi van Delden de pupil van de week. Ruime tijd van te voren was Naomi al aanwezig, want ze had er veel zin in. Nadat de pupil van Frigro, Yenthe, ook aanwezig was gingen we naar de hoofdtrainer Raymond Vetter om ons voor te stellen. Voordat de wedstrijd begon had ik nog een aantal vragen voor Naomi, om haar wat beter te leren kennen.

Naomi van Delden woont in Kollum samen met haar ouders en haar tweeling broertjes Ruben en Jelmer. Ook Ruben speelt bij invicta in de D3. Ze gaat naar de koningin Juliana school en zit in groep 7 bij juf Hillegonda en juf Alzerda. Naomi weet nog niet ze later wil worden maar denkt wel iets met de natuur, muziek of iet waarbij je creatief bezig bent. Op school doen ze niet zo vaak korfbal, dit vind Naomi wel jammer. Bij invicta speelt ze bij de D1 en vind ze het erg leuk. De trainer van de D1 is Bart de Vries, ze vind het een goeie coach je leert veel van hem. Momenteel staan ze op nummer 1 in de competitie, en gaat het hun erg gemakkelijk af. Ze winnen alles en Naomi vind dat ze veel te laag zijn ingedeeld en dat ze niets zoveel leren van de wedstrijden. Tijdens de wedstrijd heeft ze de stand bij gehouden wat ze leuk vond om te doen. De wedstrijd zelf ging er wel hard aan toe zei Naomi, dat vond erg gek. Ze was overtuigd dat invicta wel ging winnen wat ook zo was. De einduitslag 21-15.

Na afloop van de wedstrijd mocht Naomi 10 strafworpen nemen. Waarvan ze er 5 heeft gemaakt.

Naomi ik vond het leuk om je te begeleiden tijdens het pupil van de week zijn.